Știri ITRSS PaginaDeMediaTECH

Internet Explorer 11 nu va mai primi suport pentru aplicatiile Microsoft 365

Browserul Internet Explorer a fost cu siguranta o varianta inovativa si extrem de utila in vremurile de la inceputul Web-ului. In timp, acesta si-a aratat varsta alaturi de bagajul acumulat de-alungul deceniilor. Desigur, nu este nimic nou pana aici, IE este un browser invechit, nesigur, lent si utilizat in continuare; de un numar foarte mic de oameni. Compania a informat utilizatorii Microsoft 365 sa fie pregatiti pentru schimbare, deoarece vor elimina browserul incepand cu anul urmator. Acum veti ramane putin surprinsi, chiar daca nu v-ati mai atins de Internet Explorer in ultimii 10 ani. Exista in continuare o nisa de utilizatori care folosesc browserul in special pentru munca. Am discutat saptamana trecuta in acest articol despre decizia luata de Microsoft pentru eliminarea versiunii standard de Edge.

Ca sa ma fac inteles, versiunea de Internet Explorer 11 nu va disparea definitiv, chiar daca este vulnerabila. De ce oare? Microsoft detine in portofoliul sau un numar foarte mare de clienti care mai departe au investit sume imense de bani in aplicatii interne si sisteme compatibile doar cu Internet Explorer. Suportul IE 11 pentru clientii Microsoft 365 va inceta incepand cu data de 17 August 2021.

Alaturi de Explorer, se va alatura si varianta de Edge initiala (cea fara chromium). Acesta va fi eliminat mai devreme, la inceputul lunii martie a aceluiasi an. Exista persoane printre noi care folosesc in continuare Internet Explorer?

Internet Explorer

Alexandru Baciu

Salutare, numele meu este Alexandru si de mic copil am fost pasionat de hardware, gaming si tehnologie. Ador foarte mult sa testez tot felul de gadget-uri interesante cu scopul de-a impartasi informatia cu cei din jur. In prezent studiez informatica, ma joc tot felul de jocuri faine si redactez diverse review-uri; despre asta este vorba!

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button