PC

Internet Archive adaugă o arhivă cu aplicații de Macintosh

Cei care duc dorul vremii în care Apple încă mai părea de parcă avea ceva inovație în ADN-ul său, nu că îndepărtarea jack-ului audio n-ar fi fost un salt tehnologic realizat doar cu foarte mult curaj, au acum ocazia să călătorească înapoi în timp.

Arhiva Internetului a primit un catalog în care veți regăsi un număr de aplicații de pe celebrul Macintosh. Da, cel a cărui promovare ne-a adus celebra reclamă de mai jos. Aveți la dispoziție atât jocuri, cât și programe diverse, până și sistemul de operare cu interfața grafică ce a ridicat numeroase sprâncene la acea vreme. Sigur, Macintosh nu era tocmai cel mai grozav PC al vremii… fiind întrecut și de câteva modele Apple mai vechi pe care Jobs dorea să le omoare, dar tot era un concept interesant.

Deși, e amuzant cum acea reclamă și-a făcut apariția în primul rând. Vedeți voi, a existat pe vremuri o emisiune despre tehnologie în SUA numită Computer Chronicles care a încercat să convingă Apple să devină sponsor oficial. Steve Jobs a pus condiția ca în cazul în care Apple va finanța producția emisiunii, atunci aceasta n-ar trebui să mai prezinte vreodată produse ale competiției. Când realizatorii emisiunii i-au spus că nu așa funcționează televiziunea, Jobs a decis să cheltuie o grămadă de bani pe reclama de mai sus, considerând a fi o investiție mai bună. Computer Chronicles, apropo, a fost televizată timp de aproape 20 de ani și puteți găsi toate episoadele sale tot pe Internet Archive. Sunt vreo 560 de episoade.

[The Verge]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button