PC

Intel X299 ar avea probleme de VRM

der8auer, un overclocker cu experiență cu câteva recorduri în repertoriul său, a făcut recent un video prin care susține că plăcile de bază X299 ar avea probleme mari la componenta de livrare a energiei electrice către procesor.

Conform testelor pe care le-a efectuat pe plăci de bază multiple din noua serie X299, componenta de VRM atinge temperaturi anormal de mari. Asta nu doar limitează potențialul de overclock, dar ar putea prezenta și pericolul de a ceda. VRM-ul atinseseră o temperatura de 105 grade, măsurătura fiind luată pe spatele plăcii de bază, estimarea fiind că în interior s-ar apropia de 130 de grade. Iar asta era cu un overclock de 4.6GHz a unui i9 7900X, un procesor cu 10 nuclee.

der8auer a notat că după ce a îndepărtat radiatorul de pe VRM și a instalat un ventilator, temperatura a scăzut cu 40 de grade. Nu numai asta, dar nici plăcile de bază care au doar un conector cu 8 pini pentru procesor nu se descurcă prea bine, temperatura cablurilor fiind capabilă să atingă 80 sau chiar 90 de grade.

În momentul actual, el nu recomandă nici o placă de bază X299 pentru overclock, considerând că lansarea înainte de termen a seriei de procesoare Skylake-X, ca un răspuns la Threadripper, a luat partenerii de afacere ai Intel prin surprindere. Ca urmare, nu ar fi apucat să termine designul plăcilor de bază așa cum trebuie, iar rezultatul este ce puteți vedea în clipul de mai sus.

Merită totuși menționat că declarațiile sale nu au fost în totalitate confirmate de teste făcute de alți review-eri. Așa că fie metodologia sa de testare era defectă, fie a primit plăci de bază cu defecte, fie măsurătorile sunt inexacte. Important este să aruncați o privire peste ce declarații vor face producătorii de plăci de bază înainte de a trece la X299.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button