Tech&ITPCTECH

Intel presează producătorii de plăci de bază să renunțe la memoria DDR4

Următoarea generație de procesoare de la Intel ar putea fi și prima platformă care elimină complet suportul DDR4 și face trecerea la cel mai nou standard de memorie. Cel puțin asta reiese dintr-un raport realizat de TechPowerUp. Se pare că producătorul de procesoare face presiuni la parteneri pentru a face trecerea completă la DDR5 odată cu plăcile de bază din seria 700.

Există și o parte bună în toată chestia asta. Dacă deții deja o placă de bază cu chipset din seria 600, aceasta va primi suport pentru procesoarele Intel 13th Gen Raptor Lake, iar acestea din urmă vor putea lucra cu memorie DDR4. În acest fel, plăcile cu chipset din seria 700 vor fi dedicate mai de grabă entuziaștilor.

Bine, cu sau fără știrea asta eram sigur că Z790 va suporta memoria DDR5. Problema apare în cazul chipset-urilor mai ieftine, precum B760. Atâta timp cât noile module de memorie sunt disponibile la prețuri mari, utilizatorii care aleg un chipset accesibil nu vor fi dispuși să plătească mai mult pe RAM decât pe alte componente mai importante din sistem. Dar cine știe? Poate că până la ziua în care vom face cunoștință cu procesoarele Intel 13th Gen Raptor Lake vom fi trecut de criza de semiconductori.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button