MORE

Intel vrea abandonarea jack-ului audio

Industria de tehnologie a pus gand rau traditionalului jack audio. Nu doar Apple si LeEco vor sa scape de el, acum si Intel propune abandonarea sa, in favoarea unui standard complet digital, prin USB Type-C.

Rationamentul este ca traniztia catre audio complet digital va fi foarte benefica pe termen lung, deoarece va permite implementarea de tehnologii mai avansate. Desigur, acestea vor fi initial cam scumpe, dar cu timpul preturile vor scadea si se pot implementa lucruri mai avansate ca un simplu jack audio.

usb-c_audio_678_678x452

Castile care se vor conecta la portul USB Type-C vor putea imbunatati calitatea sunetului prin incorporarea de DAC-uri audio, a unor solutii de anulare a zgomotului de fundal si tot asa. Solutii din ce in ce mai avansate vor fi disponibile cu trecerea timpului.

Desigur, costul lor va fi simtit foarte mult la buzunar, asa ca probabil nu isi vor face aparitia pentru telefoanele cu un pret redus. Iar pentru cei care nu vor sa dea pe casti cat pentru telefonul intreg, vor exista solutii precum adaptoare catre audio analog pentru castile lor mai vechi.

Ideea nu va fi aplicata doar la telefoane, ci la toate dispozitivele care folosesc jack-uri audio. Asta include tablete, notebook-uri, iar atunci cand ingheata iadul, PC.

[Engadget]

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

4 comentarii

  1. Interesant ! Dar in cazul telefoanelor ce se va face in cazul in care, de exemplu doresc sa ascult muzica in casti si sa imi incarc telefonul in acelasi timp ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button