PCTECHTech&IT

Zvon: Intel va tăia prețurile din cauza seriei Ryzen 3000

Din categoria „deci așa ar trebui să funcționeze piața libera”, s-a ivit recent un zvon care cu siguranță va fi pe placul celor care visează la un upgrade de procesor în viitorul apropiat, dar mai ales celor care nu vor să treacă la AMD.

Conform veștilor care circulă acum prin presă, Intel pregătește o scădere însemnată a prețurilor pentru procesoarele sale, pentru a putea ține piept mai bine seriei de procesoare Ryzen 3000 de la AMD. Scăderea de preț va fi de 10-15%, în funcție de fiecare model individual, și va afecta atât procesoarele din generația a opta, cât și pe cele din generația a noua.

Deocamdată este doar un zvon, și nici măcar unul care să precizeze cine exact beneficiază de această reducere. Dacă va fi disponibilă pentru publicul larg, sau dacă va fi dedicat doar integratorilor de sisteme, ceea ce tot ar trebui să ducă la prețuri mai mici pentru muritorii de rând, dar numai dacă vor cumpăra un PC întreg.

Adevărul va ieși la iveală luna viitoare, probabil în apropierea zilei de 7.  Dacă nu va fi un simplu zvon, prețul pentru cele mai scumpe procesoare Intel ar putea scădea chiar și cu 80 de euro. Probabil. Depinde de mulți factori. Vom vedea.

[Tom’s Hardware]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button