
Intel continuă să își confirme sprijinul pentru Adaptive Sync, anunțând că va implementa suport pentru acest standard atât în procesoarele grafice integrate în CPU, cât și în cele dedicate.
Anunțul a fost făcut de către Lisa Pearce, Vice-Președinte a companiei. Conform declarației sale exacte, implementarea suportului pentru Adaptive Sync este o prioritate pentru soluțiile pe care le găsiți în procesoarele Intel înainte de implementarea sa la plăcile video dedicate care vor sosi în anul 2020. Speculația principală este că asta se va întâmpla cu următoarea generație de procesoare, care va utiliza un GPU nou, nu același folosit de la seria Kaby Lake și până acum.
Yes. We are supporting Adaptive Sync. @gfxlisa explains more. pic.twitter.com/oWKcRurmbr
— Intel Graphics (@IntelGraphics) November 14, 2018
Și de ce tot este acest Adaptive Sync atât de important? Pentru că este standardul deschis, gratuit, liber, pe care îl poate folosi orice dezvoltator de hardware pentru a sincroniza frecvența unui monitor cu numărul de cadre pe secundă emis de placa video. AMD numește acest standard FreeSync, atunci când este aplicat la plăcile sale video, și există în atât în majoritatea monitoarelor produse în ultimii ani, cât și în multe televizoare. Este răspunsul standardizat și fără costuri suplimentare pentru G-Sync, iar atunci când Intel va adopta Adaptive Sync, soluția celor de la Nvidia va avea o cotă de piață și mai mică.
Nu înseamnă că G-Sync este rău, multe teste pot confirma că hardware-ul suplimentar de care se folosește vine cu avantaje clare, dar este scump și poate fi folosit doar de anumite plăci video, și ca urmare nu are cum să devină un standard. Totuși, nimic nu îi împiedică pe cei de la Nvidia să folosească Adaptive Sync.