Intel va renunța complet la suportul pentru Legacy BIOS

Sper că nu aveți de gând să faceți upgrade prin 2020 la o nouă platformă Intel pe care să folosiți vreo componentă din vremurile de altă dată, pentru că nu veți mai putea.
Intel a dezvăluit că până în anul 2020 va renunța complet la suportul pentru vechiul BIOS, eliminând din platforma sa modulul de compatibilitate care permite acum dispozitivelor gândite pentru tehnologie mai veche să meargă pe UEFI. Compania a dat câteva motive pentru această decizie, cum ar fi reducerea mărimii chipset-ului, ușurință mai mare la validarea sa, scăderea complexității codului și încurajarea dezvoltării de tehnologii noi. A mai spus și că modulul aduce propriile riscuri de securitate, ceva de care ar trebui să se ocupe în mod normal IME-ul.
Această schimbare nu va afecta doar dispozitive care au firmware mai vechi, ce devine astfel incompatibil cu un PC lipsit de suport pentru vechiul BIOS, dar va însemna moartea sistemelor de operare pe 32 de biți. Nu că prea multă lume încă mai folosește aceste sisteme de operare, dar măcar era hazliu să încerci să instalezi Windows ME pe un Skylake.
Eliminarea BIOS-ului este văzută de Intel ca fiind direcția în care se mișcă industria, unele din sistemele care folosesc hardware-ul companiei venind deja cu modul de compatibilitate dezactivat, pentru a se putea folosi de UEFI Secure Boot. Așa că în mare, pentru publicul larg, nu va fi o schimbare importantă. Doar una care probabil va irita câțiva oameni peste cinci ani.
Oricum nu mai exista suport tehnic pentru procesoare intel ivy bridge sau haswel , pentru a mai suporta windows xp sau vista deci de la aceste generatii de procesoare de la intel mai ales haswell nu prea se mai poate insala sisteme de operare mai vechi, ba chiar de loc, de exemplu pe haswell.