Tech&ITPCRSS PaginaDeMedia

Intel va lansa un mini-PC modular de gaming

NUC-ul Ghost Canyon devine realitate

Atunci cand Intel a incercat un experiment prin care a inclus o solutie grafica AMD intr-un procesor de-al sau, compania a reusit sa lanseze cel mai mic si capabil PC de gaming lansat vreodata: NUC-ul Hades Canyon, sau pe scurt, NUC 8. Insa problema acestuia erau posibilitatile de upgrade foarte limitate. Aceasta problema pare sa-si fi gasit solutia, iar NUC 9 Extreme „Ghost Canyon” ar putea sa-ti ofere fix asta: posibilitatea de a schimba procesorul, placa video, memoria, stocarea si chiar si porturile cu un minim de efort.

Intel a dezvaluit un nou PC modular pe PCI-Express

Asta seara, Intel ne-a oferit o privire asupra lui „Ghost Canyon” la CES 2020 in Las Vegas, confirmand zvonurile despre care vorbeam inca de acum cateva luni: existenta unui intreg PC de gaming construit in jurul initiativei Intel NUC Compute Element, care va avea procesoarele sub forma unor casete care pot fi schimbate, pentru posibilitati de upgrade mai mari. Zvonurile spuneau si ca acest PC va avea un volum de numai 5 litri; practic, la fel de mic precum o consola de jocuri, iar asta este fix ceea ce a spus si Intel, alaturi de confirmarea faptului ca vom putea schimba acele casete cu procesoare numite „Compute Element”.

Intel nu a dezvaluit insa toate detaliile. Tot ce stim sigur pana in acest moment sunt informatiile din slide-ul de mai sus, dar compania sustine ca noul PC va suporta pana la Core i9 seria H (adica procesoare de laptop, nu de PC) si ca are alaturi si parteneri care pot sa modifice placa de baza dupa bunul plac. Asa cum eram deja obisnuiti, Intel isi vinde sistemele NUC pe sistemul barebon, unde va trebui sa iti cumperi propria memorie, stocare si sistem de operare, deci este posibil ca partenerii sa includa si aceste componente lipsa.

Daca leak-ul imens de acum ceva vreme este corect, acesta ar putea fi un mini-PC destul de interesant si sper ca il vom vedea in toata splendoarea sa in timpul CES 2020.

The Verge

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button