PC

Intel va lansa un i3 deblocat

Mai țineți minte când Intel a lansat un procesor Pentium deblocat? Adică, din generația curentă de Pentium, nu cele antice, din vremurile în care dinozaurii abia așteptau să fie lansat Max Payne. Intel pare că va continua această tradiție prin lansarea unui i3 deblocat.

Până în acest moment, toate procesoarele din categoria i3 nu suportau overclock, aveau limite clare de frecvențe care nu puteau fi ocolite de utilizatori. Cu seria Kaby Lake asta se va schimba. Listarea de mai jos relevă ceva foarte interesant.

overclock-i3

Vom avea parte de un procesor i3 7350K, cu o frecvență care atinge 4.2GHz și abilitatea de a fi împins chiar mai departe de această limită. Fiind un i3, procesorul va avea două nuclee fizice, alături de încă două nuclee virtuale. Asta înseamnă că va fi ceva mai practic pentru jocuri decât un simplu dual-core, chiar dacă nu la fel de mult ca unul adevărat.

Desigur, dacă vreți să faceți overclock, veți avea oricum nevoie de o placă de bază din seria Z, a căror prețuri tind să fie comparabile cu cele ale procesoarelor în sine, dacă nu mai mari. Așa nu se știe cât de popular ar putea fi acest procesor, dar măcar este un început. Totuși, chiar și fără overclock, 4.2GHz tot este bun. Până și 4GHz nu este de trecut cu vederea, celelalte variante non-deblocate de i3 fiind foarte sprintene.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

8 comentarii

 1. Articolul asta se adreseaza cumva celor din scoala generala ? „Mai tineti minte când Intel a lansat un procesor Pentium deblocat ? G3258 spune ceva ? Adică, din generația curentă de Pentium, nu cele antice, din vremurile în care dinozaurii abia așteptau să fie lansat Max Payne. ”

  1) G3258 (Haswell) spune ceva ? Adevarul e ca a trecut o viata….sa nu mai vorbesc ca si G4400(Skylake) se poate face OC cu Z170.
  2) Subiectul acestui stiri este i3, deci de unde pana unde intra Pentium in discutie ?
  3) „Dinozaurii asteptau Max Payne…”, atunci chiar se faceau jocuri tinand cont de limitarile tehnologice, in ziua de astazi se anunta intr-un an cel putin 10 titluri AAA si din acestea 1-2 abia merita cumparate si jucate.

  Cu tot respectul, inteleg ca o faceti din pasiune, poate moca, dar incercati sa scrieti bune. Prefer 3 propozitii scurt si la obiect decat 1 pagina de aiureli.

  Multa sanatate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button