PCTECHTech&IT

Intel va lansa o placă video de 200 de dolari

În sfârșit, ceva Intel ieftin

Ne-am tot obișnuit cu două lucruri în ultimii ani: prețuri imense pentru produse Intel și prețuri imense pentru plăci video. Dar când sunt puse la un loc, cele două lucruri par să se anuleze reciproc, pentru că Intel va lansa o placă video cu un preț destul de acceptabil.

Conform cuvintelor lui Raja Koduri, fost șef al grupului Radeon la AMD și actual șef al diviziei de grafică de la Intel, compania va lansa plăci video pentru toată lumea de anul viitor, iar una dintre ele va avea un preț de doar 200 de dolari.

Cuvintele sale exacte au fost:

Strategia noastră se bazează pe ideea de preț, nu performanță. Mai întâi avem GPU-uri pentru toată lumea, la prețul de 200 de dolari, apoi avem aceeași arhitectură, dar cu mai multă memorie HBM, pentru centre de date.

Partea cu „HBM la 200 de dolari” probabil v-a sărit în ochi, la fel și partea de „preț nu performanță”. Încă nu avem deocamdată informații concrete despre performanța arhitecturii video Intel atunci când este folosită pentru plăci video dedicate. Nici nu avem informații despre cât de puternică ar putea fi placa de 200 de dolari/euro. Însă dacă va fi suficient de puternică, poate, poate vom asista la o revenire la ceva similar cu normalitate. Nu de alta, dar Intel n-a existat pe aceste segment în timpul maniei minatului de Bitcoin, așa că nu are visuri de a vinde plăci video mid-range la ce plăteai pe vremuri pentru una high-end.

Vom afla mai multe probabil pe la sfârșitul anului, sau la CES in ianuarie.

[Overclock 3D, Computerbase]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button