PC

Intel va lansa DIMM-uri 3D Xpoint anul viitor

Intel se pregătește să intre pe o nouă piață de memorie care este estimată de companie că va atinge 8 miliarde de dolari până în 2021. Piața DIMM-urilor de memorie non-volatilă, pentru care are pregătite produse bazate pe 3D Xpoint.

Compania anunță că va oferi produse pe acest segment începând de anul viitor, ceea ce înseamnă că extinderea recentă a producției pentru memoria de tipul 3D Xpoint a fost făcută cu un obiectiv anume, iar acela nu era ca fiecare dintre noi să avem un Optane de mare capacitate în PC-uri. Prețurile pentru SSD-urile construite cu această tehnologie probabil nu vor scădea prea mult în următorul an, dar cel puțin putem spera că cererea din segmentul serverelor va duce la producție mai mare în general. Iar asta ar putea duce la suficient progres în dezvoltare încât să scadă costul de producție și pentru produsele dedicate publicului larg.

DIMM-urile non-volatile chiar reprezintă o aplicație mult mai apropiată de potențialul maxim al tehnologiei 3D Xpoint decât SSD-urile de până acum, din moment ce există mai puțină latență și limitări de ordin tehnic mai puține față de PCI-E. Deocamdată suportul pentru astfel de DIMM-uri, în special din categoria 3D Xpoint, este încă la început, dar Intel va avea totul pus la punct cu următoarea generație de procesoare Xeon. Care ar fi avantajul de a folosi astfel de DIMM-uri, vă întrebați? Viteză de stocare fără paralel. Genul de viteză care va fi foarte benefică la aplicații de compute și la servere de mare performanță.

Modulele de memorie noi vor fi disponibile din a doua jumătate a anului 2018.

[Anandtech]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button