MORE

Intel va lansa 100 de mașini autonome pe drumuri anul acesta

Tesla, Google și Nvidia nu sunt singurele companii care încearcă să umple drumurile cu mașini în stare să se plimbe de unele singure. Intel se alătură acestui grup, promițând ca până la sfârșitul anului să aibă în jur de 100 de mașini pe drumuri, cu scopul de-a testa sistemul său de automatizare.

Tehnologia din spatele pilotului automat este realizată de Intel în colaborare cu Mobileye, o companie israeliană ce se ocupă cu dezvoltarea senzorilor necesari pentru ca mașina să vadă și să înțeleagă pe unde merge. Intel intenționează să echipeze mai multe tipuri de vehicule cu implementarea sa de pilot automat, nu doar lucruri ca acea mașină Google ciudată, deoarece vrea să demonstreze de ce este capabilă tehnologia sa. Drumețiile mașinilor n-au rolul doar de a testa tehnologia, fiind folosite și pe post de reclamă, în cazul în care un producător auto dorește să incorporeze pilotul automat în propriile modele.

Aceste mașini vor fi testate în numeroase locații din lume, vor putea fi găsite pe drumurile din SUA, Europa și Israel. Există până și un model dedicat pentru autostrăzile germane, ce are mai multe camere și mai mulți senzori, ce îi vor permite să răspundă mai bine la evenimente ce se pot întâmpla la vitezele întâlnite pe Autobahn-ul german. Probabil nu vor ajunge prin România, decât dacă Intel vrea să testeze capacitatea mașinii de-a se sinucide.

[Tech Crunch]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button