MORE

Intel va face smartwatch-uri!

Basis 2

Desi Intel este cunoscuta ca o companie producatoare de chip-uri, se pare ca aceasta vrea sa isi indrepte atentia serios catre wearables. La conferinta CES de anul acesta, ei deja prezentau doua device-uri din aceasta categorie. Desi produsele prezentate la inceputul anului nu sunt destinate vanzarii, ci mai degraba atragerii noilor clienti demonstrand capabilitatile Intel, ultimele miscari ale companiei sunt dovezi clare ale interesului catre wearables.

Anul trecut, Intel a infiintat un nou departament, New Devices, condus de un fost vicepresedinte al Apple si al Palm, ce are ca atributii urmarirea trendurilor de pe piata.
Urmatoarea miscare a lui Intel in acest domeniu a avut loc acum foarte scurt timp, cand a cumparat compania Basis Science, foarte cunoscuta datorita benzii Basis Fitness Band, luna trecuta lansandu-se un model updatat al produsului initial, aparut in 2013. Intel spune ca echipa Basis va lucra la „future wearable initiatives” in interiorul departamentului New Devices.
Diferenta majora dintre Basis Fitness Band si altele de pe piata, precum FitBit sau Jawbone, este ca acesta are in plus un senzor optic, ce poate inregistra rata pulsului, transpiratia si temperatura corpului. Echipa Basis a publicat un articol pe blog in care spune ca Basis Band ar putea creste doar cu ajutorul tehnic, de fabricatie si nu in ultimul rand, al puterii de raspandire pe care Intel il are de oferit.
Pretul tranzactiei se zvoneste ca ar fi fost undeva in jurul sumei de 100 milioane de dolari.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button