TECH

Intel va construi procesoare mai sigure și le va petici pe cele existente

Procesoarele viitoare de la Intel vor conține măsuri de atenuare la nivel hardware pentru a proteja împotriva a două dintre cele trei variante de Spectre și Meltdown, începând cu un nou lot de procesoare de generația a opta care vor fi lansate începând cu a doua jumătate a acestui an, a anunțat CEO-ul Intel Brian Krzanich într-o postare recentă pe blog. Intel va continua să se bazeze pe actualizările software pentru a atenua varianta rămasă.

Intel construiește, de asemenea, protecții hardware în procesoarele Xeon de generație următoare cu numele de cod Cascade Lake. Împreună cu procesoarele din a opta generație, siliciul reproiectat va „introduce noi niveluri de protecție prin partiționare„.

Krzanich a explicat:

Gândiți-vă la această partiționare ca la niște „pereți de protecție” suplimentari între aplicații și nivelurile de privilegii ale utilizatorilor pentru a crea un obstacol pentru cei rău intenționați.

Beneficiul presupus al abordării acestor vulnerabilități la nivelul hardware-ului este acela că va avea un impact mai redus asupra performanței. Krzanich a făcut aluzie la acest lucru, spunând că procesoarele reproiectate vor „livra îmbunătățirile de performanță pe care le așteaptă oamenii” de la Intel, în același timp fiind și mai sigure.

Ronak Singhal, un director care supraveghează dezvoltarea arhitecturii pentru procesoarele Intel, a consolidat această noțiune într-o discuție cu Fortune. Potrivit lui Singhal, abordarea lucrurilor la nivel hardware va elimina practic impactul de performanță care s-a constatat în soluțiile software.

Intel nu a intrat în detalii tehnice detaliate despre reproiectarea hardware-ului său, doar a spus că procesoarele sale actualizate vor beneficia în continuare de execuția speculativă.

Pe lângă viitoarele soluții hardware, Krzanich a declarat că Intel a lansat actualizări pentru fiecare produs lansat în ultimii cinci ani care este afectat de astfel de vulnerabilități.

Unele actualizări au fost recent puse la dispoziția administratorilor IT prin intermediul catalogului de actualizări Microsoft. De asemenea, Microsoft intenționează să distribuie actualizări către publicul larg, inițial pentru unele dispozitive Skylake care rulează pe Windows 10.

Pentru cei care rulează procesoare de generații mai vechi, din păcate, ar putea fi momentul să vă gândiți la un upgrade. Asteptați ca procesoarele care au protecție hardware să apară – nu are niciun sens să faceți un upgrade la o platformă defectuoasă în acest moment.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button