PCTECHTech&IT

Intel va anunța la GDC detalii despre iGPU-ul nou din generația 11

Componenta grafică integrată din procesoarele Intel n-a fost mereu printre cele mai adorate de pe piață. Până și pe vremea APU-urilor Bulldozer oferta celor de la Intel la acest capitol era inferioară. Iar faptul că de câțiva ani cam bate pasul pe loc tehnologia din cauza reciclării lui Skylake nu a ajutat.

Dar asta se va schimba de anul acesta. Și nu pentru că va fi prezentată pe larg în viitorul nu foarte îndepărtat noua placă video dedicată a companiei, ci pentru că la GDC, în luna martie, Intel va oferi informații noi despre GPU-ul integrat nou, din generația a 11-a.

Acest GPU ar trebui să reprezinte o îmbunătățire notabilă față de generația existentă, atât în ceea ce privește performanța, dar mai ales funcțiile. Detaliile vor fi făcute publice în cadrul unei prezentări pentru dezvoltatorii de jocuri. Va trebui să așteptăm până atunci pentru a putea afla mai multe, dacă nu cumva mai vine vreun leak până atunci. Cert este că una din noile trăsături ale componentei video noi va fi suportul pentru Adaptive-Sync, ce este cunoscut mai bine sub numele de FreeSync la majoritatea monitoarelor de pe piață. Astfel, veți putea folosi orice monitor ce include FreeSync la potențialul său maxim pe procesoarele video integrate noi de la Intel.

[Hexus]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button