PCȘtiri ITTECH

Intel are un CEO permanent, pe cel interimar

În vara anului trecut, Brian Krzanich a fost îndepărtat din funcția sa de CEO (Director General) al companiei Intel. Motivul dat de companie era o relație nepotrivită cu o altă persoană din cadrul companiei. Motivul suspectat de cea mai mare parte a lumii a fost dificultățile companiei de-a dezvolta procesul de 10 nanometri. De atunci, poziția aceasta a fost ocupată de Robert Swan, CFO până la acea dată a companiei.

Compania a tot căutat oameni care să îi ia locul permanent lui Krzanich, dar după o jumătate de an de căutări, rezultatul n-a fost tocmai un mare șoc. Robert Swan va rămâne în această poziție permanent, fiind desemnat noul director general al companiei, aș șaptelea la număr în istoria de o jumătate de secol a lui Chipzilla.

Swan a publicat o scrisoare deschisă prin care și-a anunțat intențiile acum că se află în rolul de CEO. Simplu spus, va continua tendința de a migra Intel de la o companie orientată pe PC la una concentrată pe centre de date. Asta ar putea suna ca o veste proastă pentru cei care visează la PC-uri din ce în ce mai puternice, dar trebuie doar să vă uitați în urmă la ultimii ani, de la Skylake și până acum, pentru a vedea că Intel cam face asta deja de câțiva ani.

Ce alte schimbări vor fi efectuate în cadrul companiei încă nu a fost dezvăluit. Poate de această dată nu va implica prea multe concedieri.

[Anandtech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button