TECHPCRSS PaginaDeMediaTech&IT

Intel Tiger Lake se apropie de lansare

La vară pentru producători, ia iarnă pentru noi

Numele de cod folosite în momentul actual de Intel pot fi puțin confuze, departe de claritatea oferită de lucruri precum Sandy Bridge-Ivi Bridge, sau Skylake-Skylake-Skylake-Skylake. Lucrurile s-ar putea stabiliza în viitor, pe măsură ce procesele de producție ale companiei sunt rezolvate. Dar, până atunci, vom avea parte de un Tiger Lake.

Compania anunță că noua arhitectură va fi distribuită producătorilor de sisteme prin vara acestui an, ceea ce înseamnă că produse efective ce se folosesc de Tiger Lake ar trebui să ajungă pe piață spre sfârșitul lui 2020. În cazul în care ați uitat ce este Tiger Lake, nu vă stresați, deoarece este un procesor gândit pentru platforme mobile.

Chiar o arhitectură ce a fost special gândită pentru așa ceva, în componența platformei fiind și un nou design pentru o placă de bază ce arată mai mult ce ce ați găsi la un telefon mobil. Unul lung.

Noua arhitectură aduce suport pentru Thunderbolt 4, USB 4, PCI-Express 4 și tot soiul de noutăți în ceea ce privește îmbunătățiri față de Ice Lake-ul pe care îl avem deja în câteva laptop-uri. Nu prea multe. E pe undeva pe acolo. Arhitectura este gândită în special pentru acea nouă inițiativă lansată de Intel, Project Athena, menită să ajute producătorii să creeze ultrabook-uri subțiri, eficiente și ușoare.

[Anandtech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button