MORE

Intel sustine ca Iris Pro este mai bun ca 80% din placile video

Gregory Bryant, vice presedinte si general manager al diviziei de desktop din cadrul Intel, a declarat recent ca in ultimii 5 ani s-a facut un progres imens la dezvoltarea de solutii grafice integrate in procesoarele companiei, iar in acest moment puterea unui Iris Pro depaseste 80% din placile video aflate in uz.

Mai exact, Bryant a mentionat ca de la aparitia solutiilor grafice integrate din procesoarele Intel, cu seria HD din 2010, performanta a crescut de 30 de ori. De la 43 GFLOPS cat era pentru primele procesoare Core i, la 1152 GFLOPS pentru Skylake. Acesta a mai declarat ca solutiile Iris si Iris Pro sunt acum suficiente pentru gamerii casual si chiar mainstream.

intel sandy bridge skylake

Poate ca suna a fi o exagerare grosolana, dar trebuie luat in considerare ca un numar mare din placile video aflate acum in sisteme sunt lucruri precum R7 240 sau GeForce 730, care in esenta nu sunt placi video ci insulte la adresa placilor video. Genul de modele pe care le gasiti adesea in toate acele sisteme pre-asamblate de la marii producatori care acum se plang ca nu le mai cumpara nimeni PC-urile.

Pentru a verifica declaratia lui Bryant, Anantech a efectuat un test comaparativ pentru componenta grafica a procesoarelor Intel de la Sandy Bridge si pana in prezent, plus un AMD A10.

Intel Integrated

Rezultatele vorbesc de la sine. In GTA 5, un procesor Broadwell fara o placa video dedicata poate depasi 60 de cadre pe secunda in medie. Desigur, pe low si doar rezolutia de 720p… adica detaliul unui Xbox 360 sau un PS3.

Daca va intrebati de ce Broadwell are o performanta cu mult peste Skylake, este de la partea grafica. Singurul procesor Brodwell de PC se intampla sa aiba solutia grafica Iris Pro, cea mai performanta, in timp ce un i7 Skylake are doar un Iris normal.

[Anandtech]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close