MORE

Intel spune ca nu are nevoie de GPU-uri dedicate

Din ciclul „Afirmatii care merita laudate la zidul plangerii”, Intel afirma pentru… a doua sau a treia oara, ca o grafica integrata este mult mai buna decat un GPU dedicat, sarind in fata cu noul procesor Xeon gandit special pentru procesare video. 

Sa ne aducem aminte de Iris Pro de anul trecut… sa nu ne aducem aminte. Este discutabil. 

Cert este ca noul Xeon  E3-1500 v5 se vrea sa fie procesorul pentru cei care doresc sa faca streaming 4K. Astfel, Intel se lauda cu faptul ca noul procesor este capabil sa proceseze si sa livreze continut 4K in timp real la 30 de cadre pe secunda, putand sa faca pana la 18 stream-uri AVC-HD in 1080 si ele la 1080 de cadre pe secunda. Practic injumatatind necesitatile unui server de streaming.

Este un lucru bun deci, faptul ca Intel au declarat ca piata 4K este inca destul de imatura, condusa in mare parte de catre entuziasti si VR. Dar bineinteles ca vor exista inovatii. Chipzilla spun ca vor aduce pe piata o memorie non-volatila (numita 3D Xpoint) care ar putea tripla viteza cu care operatiunile actuale de randare se pot desfasura.

E3-1500 v5

Intel au lansat procesorul la Computex, unde au mizat pe abilitatile video ale procesorului E3 decat pe lucruri precum virtualizarea VDI, dar aceasta functie este sigur in intentiile Intel. Diane Bryant, vicepresedintele executiv al intel si manager general al Chipzilla Data Center Group, a declarat  ca noul procesor Xeon inctrece actualele placi video in utilizarea functiei VDI. Dar fara un rand de teste care sa ateste acesta afirmatie, nu putem privi decat cu scepticism aceasta declaratie.

Nu este prima data cand Intel face declaratii senzationale si nici prima oara cand sunt tratate cu scepticism. Ramane de vazut daca Xeon  E3-1500 v5 o sa elimine necesitatea unui GPU in mediul profesional. Noi tindem sa credem ca NU! Voi?

 

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button