RSS PaginaDeMediaȘtiri IT

Intel se ia la trântă cu Nvidia și AMD: Arc este numele ales pentru soluțiile grafice pe care le va lansa în 2022

Brandul Intel Arc va acoperi atât componente hardware, cât și software și servicii

Intel s-a hotărât asupra denumirii pe care o vor purta soluțiile grafice pe care le va lansa la începutul anului viitor. Arc este numele ales de companie. A nu se confunda cu Ark, site-ul pe care te duci atunci când ai nevoie de numerele ilizibile ale modelului de procesor.

Echipa albastră lucrează de ani de zile la o placă video cu care să se ia la trântă cu Nvidia și AMD. Aceasta poartă numele de cod „Alchemist”, cunoscută anterior ca DG2, va fi bazată pe real-time ray tracing și Super Sampling accelerat de inteligență artificială. Nu se știe exact cum va funcționa aceasta, dar se aseamănă foarte mult cu tehnologia DLSS (Deep Learning Super Sampling) de la Nvidia, care folosește inteligența artificială pentru a sincroniza imaginile din joc cu super sampling-ul de pe plăcile grafice RTX.

Ambele caracteristici arată că producătorul vrea să se bată cu Nvidia pe piața plăcilor video destinate gamerilor. Ray tracing este noul standard pentru jocurile AAA care, pentru că sunt atât de solicitante, au nevoie și de o tehnologie A.I de tipul DLSS pentru a fi rulate în condiții optime.

Alte detalii care au ieșit la iveală în privința viitoarei lansări de la începutul lui 2022 sunt elementele cu numele de cod Battlemage, Celestial și Druid, despre care nu se știu prea multe, în afară de faptul că vor acoperi nu doar produse hardware, ci și elemente software și servicii pentru utilizatori.

Viitorul graficii Intel sună bine

Anunțul video făcut de către companie nu dă prea multe detalii despre următoarea placă video, dar arată cum rulează aceasta jocuri precum Forza Horizon 4, Psychonauts 2 și Metro Exodus. Intel nu poate face publice momentan performanțele.

Această zi marchează un moment cheie în călătoria grafică pe care am început-o în urmă cu câțiva ani. Lansarea brandului Intel Arc și dezvăluirea viitoarelor generații hardware arată devotamentul Intel pentru gamerii și creatorii de conținut din întreaga lume. Avem echipe care fac o muncă incredibilă pentru a ne asigura că vom livra experiențe de cea mai înaltă calitate, în momentul în care aceste produse vor fi disponibile la începutul anului viitor Roger Chandler, general manager Client Graphics & Solutions Intel

 

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button