MORE

Intel Skylake va fi sigur lansat in 2015, contrar zvonurilor care il „amanau”

Intel au actualizat inca odata roadmap-ul viitoarelor procesoare. In aceasta lista regasim Skylake, Broadwell, Braswell si cateva procesoare mobile. Umblau zvonuri cum ca Skylake va fi amanat pentru 2016, dar acest nou roadmap desfiinteaza aceste zvonuri si arata clar ca lansarea lui Skylake va avea loc in 2015.

Intel a lansat deja prima generatie de Broadwell numita Core M ( Broadwell-Y) in urma cu cateva luni. Acest nucleu fabricat pe 14nm, si acelasi proces de fabricatie va fi folosit si pe chipurile care urmeaza sa apara in 2015. Viitorul Braswell va fi folosit in seriile Intel J, Celeron si Pentium, iar acestea vor fi concurente direct cu procesoarele AMD de pe socket-ul AM1. Noile procesoare or sa vina cu un TDP de peste 10W. De asemenea Braswell va incorpora a opta generatie de chipuri video integrate Intel HD, care or sa se regaseasca si pe Broadwell. Aceste chipuri video or sa suporte DX11, iar ca sisteme de operare vor functiona atat cu Windows cat si cu Android.

Acum sa trecem la procesoarele desktop. Broadwell-K si Skylake-S or sa isi arate adevaratul potential tot in 2015, si aceste arhitecturivor fi folosite si pentru procesoarele dedicate serverelor. Broadwell-K va fi compatibil cu placile de baza care au chipset H95 si Z97. Chipurile vor integra chipuri video Intel Iris PRO. Noul Iris PRO va avea putere dubla, cel putin conform specificatiilor. Acesta ar avea 40 de unitati de executie, fata de 20 cat are generatia actuala, si 128MB eDRAM. Chipul grafic va avea o latime de banda de 25.6GB/s, dar datorita si acelui modul de 128MB, totalul va fi de 75.6GB/s. Pe Broadwell chipul video va avea 48 de fire de executie si va suporta DX 12. Asa sa fie!

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button