MORE

Intel si SwiftKey il ajuta pe Stephen Hawking sa vorbeasca… mai repede!

Dupa 17 ani de colaborare cu profesorul Stephen Hawking, compania Intel a reusit sa imbunatateasca sistemul de text si control computerizat, lansand pe piata asa numitul ACAT, un produs open-source, oferit gratuit tuturor celor interesati, scrie Slate.com.

Sistemul este conectat la o tastatura speciala, creata de cei de la SwiftKey, si, dupa cum declara Hawking, este „un schimbator de viata”. ACAT (Assistive Context Aware Toolkit ) ii permite lui Hawking sa scrie si sa vorbeasca de doua ori mai repede decat pana acum si sa navigheze pe computer de zece ori mai iute. Scopul celor de la Intel a fost „sa mentina o experienta familiara pentru utilizator, dar, in acelasi timp, sa-i ofere putere si intuitie”, scrie joystick.com.

Renumitul profesor, care sufera de scleroza laterala amiotrofica si este imobilizat in scaunul cu rotile, spunea in cadrul unei conferinte organizate la Londra, in 2 decembrie: „Vechiul meu sistem (de comunicare, n.n.) avea cel putin 20 de ani si imi era foarte greu sa comunic eficient si sa fac lucrurile care-mi plac zi de zi. (…) Acum pot sustine cursuri, pot scrie lucrari si carti si pot vorbi mult mai repede. Noul sistem este un „schimbator” de viata pentru mine si sper ca imi va fi de folos si in urmatorii 20 de ani”. Intrebat ce parere are despre moderanizarea sistemului de vorbit cu inteligenta artificiala, profesorul a raspuns: „Dezvoltarea completa a inteligentei artificiale ar putea duce la disparitia rasei umane. (…) Oamenii, care sunt limitati de evolutia biologica lenta, nu vor putea rivaliza cu masinariile”, informeaza BBC.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button