RSS PaginaDeMediaPCTech&IT

Intel si incercarile disperate de a lupta cu AMD Ryzen

Intel urmeaza sa lanseze in curand o noua generatie de procesoare. O serie care ne va speria furnizorii de electricitate si care incearca din rasputeri sa scoata din joc modelele AMD. Dar se pare ca aceasta are doar rolul de a pava putin drumul. Aparent, Intel deja testeaza ceea ce se numeste Rocket Lake-S; o incercare disperata de a pune bete in roate generatiei Ryzen 4000 de la AMD.

Un leaker cunoscut de pe Twitter a postat un screenshot a ceea ce pare a fi un procesor Intel cu 8 nuclee si 16 thread-uri. Acest procesor nu are un nume si frecventa este de numai 1.8Ghz. Asta ne indica ca avem in fata un prototip si ca va mai dura ceva timp procesul de dezvoltare.

De ce se grabeste Intel atat de tare?

Toata aceasta agitatie este creata de promisiunea celor de la AMD, care au spus ca vom primi Ryzen 4000 candva in acest an. Dupa ce am vazut si lansarea lor pentru laptop-uri, deja asteptarile sunt mari si curiozitatea incepe sa roada. Se pare ca si Intel se uita inspre aceasta lansare, insa din pozitia de competitor nu cred ca o priveste cu ochi buni.

Din pacate, Intel inca se straduieste sa ramana competitiv cu o arhitectura veche pe 14nm din care incearca sa stoarca si ultimul strop de performanta. Am vazut insa ca toate aceste frecvente mari vin cu un pret pe partea de consum de energie. Se poate ca Rocket Lake-S sa fie, de fapt, generatia ce urmeaza sa se bata umar la umar cu AMD.

Toate aceste incercari din partea Intel arata faptul ca gigantul a cam fost secatuit de puteri si are nevoie de o pauza. AMD a reusit sa recupereze teren si a intors putin lucrurile. Dar asta este complet ok si am vazut o astfel de rasturanare de situatie si in trecut, cand AMD a lansat seria FX. Stim cu totii cum a decurs asta. Cred ca este momentul ca Intel sa ia o pauza, sa dezvolte ceva cu adevarat nou si sa revina in cursa cel putin la fel de puternic precum competitia.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button