MORE

Intel și ARM vor colabora pentru producția de procesoare noi pe 10 nanometri

Un anunț destul de important s-a produs săptămâna aceasta. Intel și ARM vor colabora pentru producția de procesoare noi. Mai exact, fabricile de procesoare ale Intel vor fi folosite de către ARM pentru a realiza noile sale procesoare, folosind tehnologia de fabricație de 10 nanometri.

Această afacere este foarte importantă pentru industrie, deoarece Intel se întâmplă să aibă unul dintre cele mai mature procese de fabricație pe 10 nanometri, iar ARM va putea beneficia din plin de el pentru procesoarele sale viitoare, posibil chiar Cortex A73 și A53, plus cele Mali care vor urma.

Nu doar ARM are de câștigat aici, deoarece Intel are în acest moment poate prea multe fabrici pentru operațiunea sa. Compania și-a anunțat retragerea de pe segmentul mobil acum ceva vreme, pentru care și-a extins anterior capacitatea de producție. Acum că produce în mare parte doar procesoare desktop, laptop și pentru HPC, nu are un volum suficient cât să țină ocupate fabricile, iar dacă acestea nu sunt ținute în funcțiune, atunci nu fac decât să piardă bani.

Așa că de anul viitor veți vedea telefoane, tablete și diverse alte dispozitive cu procesoare mai eficiente ca cele contemporane.

[PC Per]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

2 comentarii

  1. DAR de ce nieni nu foloseste procesoare intel in locul procesoarelor de la qualcomm ( adica snapdragon ) sau exynoss ???????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button