MORE

Intel si AMD vor face un parteneriat

De cativa ani de zile, Nvidia si Intel au un parteneriat de licentiere in valoare de 1.5 miliarde de dolari, care acopera o serie de brevete tehnologice. Aceasta intelegere va expira anul viitor, in martie, asa ca Intel cauta un nou partener, care se pare ca va fi AMD.

O noua veste circula pe internet, conform careia AMD ar fi urmatorul partener in materie de grafica pentru Intel, ceva ce oarecum ar avea sens, din moment ce companiile cele doua au inceput deja sa lucreze impreauna pentru a stabili standardul XConnect, care permite legarea unei placi video prin Thunderbolt la un sistem.

Parteneriatul dintre Intel si AMD ar putea avea un numar interesant de ramificatii. In primul rand, ar aduce companiei AMD ceva venit aditional, iar Intel ar putea adopta cateva tehnologii Radeon pentru procesoarele grafice integrate din i3, i5 si i7.

Ce ar putea insemna asta? FreeSync pe un procesor Intel integrat, poate chiar TrueAudio sau, cine stie, parteneriatul s-ar putea extinde si la acele planuri mitice despre realizarea unui APU cu HBM pentru memoria video. La urma urmei, AMD a avut o participare la crearea acestui tip de memorie.

[Extreme Tech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button