PC

Intel și AMD colaborează pentru următoarele procesoare i5 și i7

Începând cu luna noiembrie, rivalii Intel și AMD au șocat lumea computerelor când cele două companii au anunțat că vor colabora pentru a crea cipuri de laptop care au combinat linia de procesoare Intel Core cu grafica Radeon de la AMD.

Și acum la CES 2018, primele roade ale acestui parteneriat au fost dezvăluite, sub forma unei perechi de procesoare Intel Core i5 și i7 alimentate de partea video de procesare AMD Radeon RX Vega M. Împreună cu procesorul și partea grafică, fiecare unitate are de asemenea 4GB de VRAM HMB2 la bord, care Intel spune că ar trebui să ajute la economisit spațiu intern pentru laptop-uri în timp ce crește durata de viață a bateriei.

Noile cipuri fac parte din seria H de procesoare Intel de generație a opta, proiectate să fie cele mai puternice procesoare pe care compania le oferă pentru laptop-uri. Cu alte cuvinte, acestea sunt procesoarele Intel pe care le veți vedea în laptopurile de gaming de top și în mașinile profesionale avansate.

Intel spune că jocurile ar trebui să ruleze de două până la trei ori mai repede pe noile cipuri, comparativ cu un sistem de trei ani cu un chip Intel Core i7 și o placă video Nvidia GTX 950M, ceea ce se speră că va deveni realitate peste trei ani.

Intel și AMD n-au anunțat deocamdată niciun fel de laptop de la niciun partener care va primi noile cipuri, dar având în vedere că este CES, sperăm că vom auzi mai multe lucruri despre asta în această săptămână.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button