Tech&ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

Intel schimba strategia si incearca sa-si gaseasca propria Lisa Su

Vedem o decadere de proportii a celor de la Intel, iar odata cu aceasta se lasa cu restructurari. Prima persoana care a cazut victima acestor schimbari este Dr. Venkata Renduchintala; sau cum este cunoscut in comunitate, Murthy. Acesta paraseste compania pe 3 August 2020 dupa o perioada foarte lunga, iar munca sa alaturi de TSMC va fi sparta in cinci departamente. Aceste se vor ocupa de Cercetare, Dezvoltare si Productie, Inginerie de design, Arhictectura, Software si grafica si Distributie. La carma corabiei cu cinci echipe urca Dr. Ann Kelleher. Aceasta va fi la conducerea dezvoltarii pe 7nm si 5nm.

TSCG este colectivul care se ocupa de majoritatea dezvoltarii si proiectarii din cadrul Intel. Acest grup a fost condus de Murthy si a fost gasit responsabil pentru toate amanarile proceselor pe 10nm si 7nm. Astfel, de aici pleaca schimbarea; mai ales ca nu e prima abatere. Cu noua separare a sarcinilor, noile echipe din cadrul companiei vor putea sa se concentreze fiecare pe scopul ei. In plus, fiecare va putea sa-si aleaga un reprezentant.

Ce inseamna asta pentru viitorul Intel si lupta contra AMD?

Pe termen scurt, Intel va resimti aceasta restructurare din plin. Daca compania avea probleme pana acum, de aici inainte lucrurile vor merge prost inainte sa mearga mai bine. Va dura o perioada pana cand noile echipe vor reusi sa functioneze ca rotile unse ale unui mecanism. Asta le va oferi celor de la AMD un avantaj imens in lupta cu tabara albastra si cred ca in curand vom putea vorbi despre o dominatie rosie.

Pe termen lung insa, Intel se va alatura taberei adverse in lupta pentru cele mai bune procesoare pe sapte, respectiv cinci nanometri. Sunt foarte curios sa vad cele doua companii „mano-a-mano” deoarece am senzatia ca se va lasa cu produse din ce in ce mai bune, la preturi competitive. Asta nu poate fi decat bine pentru noi, cumparatorii. Pana atunci insa, AMD va defila invingator pe o scena proprie, pana cand gigantul albastru se va ridica gata de lupta. Sa ii uram un bun-venit calduros doamnei Kelleher si sa speram ca ea va fi schimbarea de care avea atata nevoie compania.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button