PC

Intel schimbă numele lui Kaby Lake Pentium în Pentium Gold

Intel a anunțat planurile de rebranding pentru procesoarele actuale de generație Pentium (și generațiile viitoare) la chips-uri „Pentium Gold”. Rebranding-ul reflectă intenția Intel de a poziționa cele mai recente procesoare Pentium deasupra componentelor anterioare.

Începând cu data de 2 noiembrie, procesoarele Intel Pentium G4560, G4600 și G4620 vor purta marca Pentium Gold. Aceste componente au fost lansate în Q1 2017 și sunt procesoare dual-core cu tehnologia Hyper-Threading și placă video integrată îmbunătățită.

Odată cu schimbarea numelui, vine și o ușoară actualizare a branding-ului și a ambalajului. De acum înainte, în loc de a spune Pentium Inside, acum spunem Pentium Gold cu numele Intel deasupra sa. Exteriorul ambalajului face, de asemenea, unele modificări. Acolo unde era scris „Desktop Processor” acum este scris „Intel Pentium Gold Desktop Processor.

Există rapoarte neoficiale care susțin că Intel pregătește de asemenea produse Pentium Silver, împărțind astfel gama desktop Pentium în două grupe. Familia Pentium Gold se compune, evident, din procesoare de tip mainstream desktop (MSDT) bazate pe microarhitectura Core de înaltă performanță. Potrivit unor rapoarte, gama Pentium Silver va folosi microarhitectura ULP (ultra-low power), dar nu putem confirma acest lucru.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

2 comentarii

  1. Doar mie mi se pare ciudat cum suna „chips-uri „Pentium Gold”….Lays sau de care sa fie ? :))
    Avem sinonimul in romana, cip-urile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button