Tech&ITPCTECH

Intel Rocket Lake ar putea atinge 5GHz pe toate nucleele in Turbo Boost

Intel navigheaza pe ape foarte tulburi in ultima vreme. Ultimele serii de procesoare ale producatorului au fost maxim decente, iar AMD lanseaza in continuare si o face bine. Asadar tabara albastra trebuie sa ofere un raspuns bun si rapid. Din nefericire pentru fanii companiei, nu cred ca Rocket Lake va fi ceea ce asteapta de fapt. Noua serie de procesoare va fi lansata in primul trimestru al anului 2021 si marea noutate cu care se lauda producatorul este suportul pentru PCI-Express 4.0. Probabil vom vedea mai multe in cadrul CES 2021.

Exista insa si leak-uri, ca de obicei. Astfel, ITCooker si MebiuW au oferit ceva informatii despre noile procesoare. Amandoi sunt de incredere cand vine vorba de informatii pre-lansare, astfel putem macar sa acceptam ceea ce zic, indiferent daca credem sau nu. Am facut o lista rapida a informatiilor oferite de cei doi cu privire la Intel Rocket Lake.

  • Suporta PCI-Express 4.0
  • AVX512 poate oferi performanta mai mare
  • Ruleaza la temperaturi mari
  • L1 si L2 Cache a fost marit la 48, respectiv 512KB
  • Procesoarele sunt construite tot pe 14nm
  • Este mult sub AMD din perspectiva performantei multi-core
  • Poate atinge 5GHz pe toate nucleele cu usurinta
  • Placile Z490 cu PCIe 4.0 vor putea rula 11th Gen fara probleme

Exista si zvonuri legate de preturi, iar Rocket Lake pare ca va fi generatia care are din start preturi mai mici decat AMD. Conform surselor, Intel Core i7 11th Gen va avea un MSRP de 400$ si va fi concurenta directa pentru Ryzen 7 5800X, in timp ce Core i5 va costa intre 250 si 300 de dolari, fiind in zona de pret a lui Ryzen 5 5600X. O alta aditie pentru Intel este posibilitatea de a face overclock memoriei RAM pe placile de baza cu chipset B560.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button