MORE

Intel renunță la ceasuri și aparate de fitness tracking

Probabil nu v-ați da seama la prima vedere, dar Intel are o componentă care se ocupă cu tehnologie purtabilă, precum benzi de fitness tracking și smartwatch-uri. Dacă n-ați observat prezența sa pe piață, fiți fără griji, pentru că nu o veți observa sub nici o formă de acum înainte.

Conform informațiilor obținute de către CNBC, Intel a închis complet toată divizia care se ocupa cu producția acestui fel de dispozitive. Această decizie nu a venit peste noapte, încă din noiembrie fiind concediată cea mai mare parte din personalul acestei divizii.

După cum se întâmplă adesea în acest fel de situații, diviza cu pricina era compusă din membri ai companiei Basis, cumpărată în 2014 de către Intel pentru suma de aproape 100 de milioane de dolari, cu scopul de a dezvolta ceasuri inteligente, trackere de fitness și cine mai știe ce altceva. Produsele companiei n-au avut prea mult succes, singura apariție notabilă de pe piață fiind Basis Peak, și asta doar pentru că toate modelele de acest tip au fost rechemate de pe piață anul trecut, fiindcă luau foc. La acea vreme eram prea ocupați cu Note 7 pentru a lua în considerare exploziile unui ceas obscur.

Intel pare însă că nu va renunța la dezvoltarea de tehnologie ceasuri care sunt produse de alte companii, doar că nu va mai face propriile dispozitive.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button