RSS PaginaDeMediaTECHTech&ITTelefoane

Intel renunță la 5G

Luna aceasta a venit vestea că Apple și Qualcomm au îngropat securea războiului. Au mai ieșit la iveală și detaliile exacte ale disputei, care probabil vor deveni un film foarte interesant de spionaj/comedie peste câțiva ani, dacă Apple nu se asigură că lumea va uita despre ce s-a întâmplat.

O consecință foarte importantă a împăcării dintre cele două părți este că producătorul curent de modemuri pentru Apple, Intel, nu prea mai are cui să vândă acele modemuri sau pentru cine să dezvolte noua generație cu conectivitate 5G. Cerere din partea altor producători de telefoane mobile nu prea a existat, din moment ce soluțiile cu pricina nu erau tocmai la fel de reușite ca cele create de Qualcomm, și aparent provocau pierderi de cam un miliard de dolari anual pentru Intel.

Ca urmare, Intel se pregătește să vândă divizia sa de produs modemuri și să iasă complet din această afacere, în ciuda efortului depus pentru a construi un modem 5G. Conform unor zvonuri anterioare, Apple chiar intenționa să cumpere cu totul divizia, dar afacerea nu a progresat din moment ce disputa cu Qualcomm a fost soluționată. Așa că în acest moment Intel lucrează cu banca de investiții Goldman Sachs pentru a găsi un client care să îi scape 5G, de modemuri și de pierderile provocate de această divizie în general.

Nu este clar în acest moment cine ar putea cumpăra divizia.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button