MORE

Intel recunoaște că a pierdut cursa

Dar promite să revină în frunte

Intel se pregătește pentru o luptă pe cinste în domeniul procesoarelor, anunțând trei lucruri foarte importante.

Primul, și cel mai important, este că recunoaște că a pierdut cursa raportului de performanței/preț în fața celor de la AMD pe segmentul HEDC. Totuși, compania este de părere că va reuși să revină în frunte, prin anunțul că noua generație de procesoare Cascade Lake-X va aduce un spor serios la acest capitol.

Conform informațiilor de la companie, se așteaptă să aducă între 74% și 109% mai multă performanță/dolar… ceva ce nu este tocmai super descriptiv, fiindcă fie înseamnă că vor avea procesoare nebunesc de performante, fie vor avea procesoare foarte ieftine. Din moment ce seria Cascade Lake-X este încă un Skylake, prima parte cam pică, deși cu siguranță vor avea mai multe nuclee. Iar având în vedere că este vorba de Intel, prețurile probabil nu vor fi chiar atât de mici. Desigur, dacă bătălia cu AMD cumva i-a determinat să scadă din prețuri, atunci vom câștiga cu toții.

Noua serie de procesoare Cascade Lake-X va fi lansată luna viitoare, și se va folosi de platforma x299 existentă.

Apoi, pentru platforma dedicată publicului general, Intel confirmă că va lansa i9 9900KS tot luna viitoare. În cazul în care ați uitat despre ce era vorba, este un i9 9900K a cărui viteză standard este de 5GHz pentru toate nucleele. Prețul nu este cunoscut, dar probabil va fi mai mare ca cel al procesorului pe care practic îl va înlocui în fruntea clasamentului pentru platforma aceasta.

[Anandtech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button