PCȘtiri ITTECH

Intel recomandă să nu mai faceți update-uri de securitate pentru o vreme

Soluțiile pentru Meltdown și Spectre continuă să provoace mai multe probleme decât defectele de securitate în sine. Atât de multe încât Intel recomandă să nu instalați update-uri de BIOS sau de alt fel pentru o vreme, deoarece unele dintre acestea pot provoca probleme.

Compania a identificat o serie de erori în update-uri ce provoacă un număr prea mare de ecrane albastre și restartări de sistem pe PC-uri și servere echipate cu procesoare din generațiile Broadwell și Haswell. Acest anunț vine după ce câțiva oameni din cadrul industriei a numit aceste update-uri „un gunoi complet”. Cuvintele respective aparțin lui Linus Torvalds, creator al kernel-ului sistemului de operare Linux.

Dacă vreți să citiți toate declarațiile lui Torvalds despre modul în care Intel a adresat problema, vă recomand să aruncați o privire peste discuție.

Cert este că update-urile de securitate au provocat foarte multe probleme, nu doar afectând stabilitatea sistemelor, dar ducând și la o scădere însemnată a performanței pe partea de servere. Mai mulți dezvoltatori de jocuri au sesizat că după actualizări serverele lor nu mai pot menține același nivel de performanță, fiind nevoiți chiar să scadă numărul maxim de jucători care pot fi prezenți în aceeași sesiune.

Problemele probabil vor continua până se găsește o soluție mai bună pentru Meltdown și Spectre, sau până lumea acceptă că datele lor nu vor fi vreodată sigure, dar măcar PC-urile nu se vor reseta în mod constant și serverele nu vor pierde din performanță dacă nu se aplică vreun patch.

[Hexus]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button