MORE

Intel RealSense Camera este capabila calcul volumetric!

Intel a depus ceva efort în ultima vreme pentru realizarea unei tehnologii care să permită construirea unei interfețe de control pur vizuală. Printr-o cameră Intel tridimensională și infrastructura software necesară, compania speră să permită utilizatorului de rând să obțină control complet asupra dispozitivelor sale doar prin mișcări. Tehnologia se numește RealSense, iar acum ajunge pe telefoane mobile.

Intel a prezentat în premieră o implementare a unei camere 3D într-un telefon mobil, ceva ce anterior era foarte dificil de realizat, deoarece camera tindea să fie măricică și aprig consumatoare de energia. Dar cea curentă este capabilă să încapă într-un prototip de 6 inchi, și generează suficient de puțină căldură încât utilizarea sa să fie practică.

Camera implementată în telefon chiar are o serie de avantaje față de iterațiile anterioare, nu doar cel că încape într-un telefon, și anume, are o distanță mult mai mare a detecției. Practic, veți putea să vă autentificați pentru a obține acces la propriul telefon doar uitându-vă la el, cu un grad mai mare de acuratețe decât la implementările rudimentare actuale a funcției, folosind camere ce abia dacă pot fi numite 2D. Nu s-a menționat când un telefon comercial ce are o cameră compatibilă cu RealSense va fi disponibilă pentru utilizatorul de rând.

Intel a mai dezvăluit și un parteneriat cu distribuitorul chinez JD nu pentru a vinde produse, ci pentru a echipa compania cu tablete ce folosesc RealSense. Acestea vor ușura cu mult gestiunea inventarului, deoarece tableta, mulțumită camerei sale, va putea „vedea” cutiile din depozit și va putea calcula cu acuratețe amplasamentul lor pentru eficiență maximă de stocare. Dacă asta nu vi se pare a fi impresionant, ar trebui să țineți cont de faptul că aceasta camera Intel, capabila de executarea unui calcul volumetric, reprezintă un progres tehnologic ce acum câteva decenii părea scos dintr-un episod CSI… nu prea bun.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button