MORE

Intel readuce in atentie PC-ul!

Batranul PC moare, dar nu se preda. Si asta gratie companiilor care pana la urma au inventat acest segment. Intel isi dezvaluie parcursul pentru 2014: 4 noi procesoare exceptionale, pentru PC!

Printre acestea, exista si unul deblocat, o chestie pe care nu am mai vazut-o de foarte multa vreme. Pentru cunoscatori, fie ei profesionisti sau gameri inraiti, procesoarele deblocate inseamna posibilitatea de a interveni direct asupra puterii procesorului si modului in care acesta functioneaza. Odata cu noile procesoare vorbim despre memorii noi, previzibil DDR4, si un nou Chipset X99 care va inlocui actualul X79. Unul dintre procesoarele in cauza va fi de asemenea primul chip cu 8 core-uri pentru desktop adica mai mult cu 2 decat varful de gama actual. Daca mai adaugam si faptul ca va avea si hyperthreading, o facilitate Intel care dubleaza virtual numarul de core-uri, vorbim deja despre 16 fire de procesare. Tot anul acesta va veni si Broadwell, succesorul lui Haswell, a cincea generatie de procesoare Core, fabricat pe 14 nanometri, ceea ce inseamna consum mai mic de energie si performanta mai mare raportata la acest consum. Noul procesor va avea grafica integrata, pentru prima oara disponibila pe un procesor deblocat. Entuziastii vor avea parte de sesiuni de overclocking cum nici nu au visat. Si ultimul, dar nu cel din urma este un procesor Pentium aniversar, deblocat, avand si el capacitati  ridicate de overclocking. Intel sugereaza ca pretul va fi unul de gama de mijloc, ceea ce ar putea redeschide o noua epoca de aur a PC-ului.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button