Știri ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

Vârful de gamă al seriei Raptor Lake de la Intel va avea 24 de nuclee

Deși navighează prin ape cam tulburi în ultimii ani, Intel nu renunță la luptă cu una cu două și anul 2022 va găzdui lansarea seriei Raptor Lake, al cărui vârf de gamă va fi un procesor cu 24 de nuclee. Informația vine de la YouTuber-ul Moore’s Law is Dead care ne vorbește despre următoarele lansări ale producătorului.

Planurile celor de la Intel includ lansarea seriei de procesoare Alder Lake HX pentru platforme mobile la începutul anului viitor. Această serie promite performanțe comparabile cu cele oferite de un desktop, dar în șasiul mobil al unui laptop, astfel vrând să concureze cu M1 de la Apple. Dar lansarea cea mai importantă rămâne în sfera desktop-urilor, unde lansarea seriei Raptor Lake de la finalul lui 2022 va fi tronată de un colos cu 24 de nuclee.

Intel Raptor Lake leak

Intel Raptor Lake va folosi design-ul cu nuclee mari și mici

Procesoarele Raptor Lake vor folosi aceeași arhitectură cu tipuri diferite de nuclee, pe care o vom vedea implementată și în modelele din seria Alder Lake. Aceste nuclee vor fi împărțite în două categorii: cele performante și cele eficiente. Asta înseamnă că procesorul va avea câteva nuclee care vor duce greul când vine vorba de jocuri și productivitate, în timp ce restul de nuclee vor avea scopul de a le susține pe cele puternice atunci când este nevoie și vor fi folosite în task-uri mai simple, precum browsing-ul pe internet sau consumul de materiale media.

Raportul nucleelor din flagship-ul generației Raptor Lake de la Intel va fi următorul:

  • 8 nuclee Raptor Cove vor asigura maximul de performanță, fiind în realitate niște Golden Cove îmbunătățite.
  • 16 nuclee Gracemont pe care le vom vedea pentru prima dată în procesoarele Alder Lake. Acestea vor fi cele eficiente, dar asta nu trebuie să vă păcălească, întrucât vor fi și ele destul de puternice.

Generația Intel Raptor Lake va fi lansată undeva spre finalul anului 2022, astfel mai avem de așteptat, dar până atunci vom putea vedea cum se descurcă Alder Lake și dacă arhitectura pe 10nm de la Intel va reuși să lupte de la egal la egal cu Ryzen-urile de la AMD.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button