MORE

Intel ramane la 10nm pana in 2020

Legea lui Moore ar putea lua o mica pauza pentru Intel pana in 2020, deoarece cateva noi informatii care s-au ivit pe internet indica posibilitatea ca procesul de productie de 10 nanometri sa fie cu noi pentru o vreme.

Intel deja a decis sa amane primele procesoare de 10 nanometri, cu numele de cod Cannonlake, pana in 2017, in locul lor fiind lansata o revizie pentru Skylake numita Kaby Lake, care va folosi tot procesul de 14 nanometri.

Conform informatiilor acestea, dupa Cannonlake, Intel va pastra procesul de fabricatie pentru noua arhitectura Icelake din 2018. Aceasta va avea ca succesor Tigerlake, tot pe 10 nanometri in 2019, iar abia in 2020 Intel va ajunge la procesul de 5 nanometri.

Acest zvon se potriveste cu estimarile pe care le are si TSMC, cum ca tot in 2020 va ajunge la procesul de 5 nanometri. Atingerea unui proces de fabricatie atat de mic si de fin este a fost foarte dificil pentru industria de IT, chiar si Intel avand probleme ajungand sub 22 nanometri.

Ivy Bridge a fost prima generatie care sa foloseasca acest nod de productie, in 2012, urmat de Haswell in 2013 si de Haswell Refresh in 2014. Asa ca pastrarea unui proces de fabricatie pentru trei ani de zile nu ar fi tocmai o noutate.

Scaderea sub 5 nanometri va reprezenta o provocare si mai mare.

[Overclock 3D]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close