PCRSS PaginaDeMediaTECHTech&IT

Intel promite suport pentru 128GB RAM pentru noile procesoare

Procesoarele Intel din generația a 9-a vin cu o mică surpriză la pachet, una care ar trebui să facă viața foarte interesantă pentru cei care folosesc aplicații care consumă foarte mult RAM.

Puteți insera aici gluma voastră favorită despre Chrome. Ideea de bază este că Intel promite că noile sale procesoare, care vor sosi pe piață săptămâna aceasta, vor avea suport pe desktop-ul nostru cel de toate zilele pentru 128GB de memorie. În mod normal, platforma dedicat publicului larg nu putea atinge o asemenea cantitate de memorie, fiind rezervată doar pentru platforma dedicată entuziaștilor, unde existau mai mult de doua canale de memorie.

Această schimbare este efectuată acum deoarece apar pe piață noi module de memorie DDR4 cu o densitate de 32GB per DIMM. Asta în înseamnă că veți putea îngrămădi patru astfel de monstruozități într-un sistem și acesta va funcționa de minune cu toate patru, oferindu-vă acces la 128GB de memorie RAM.

Nu știu cu siguranță să vă spun dacă va fi nevoie de vreun update de BIOS pentru când noile module de memorie ajung pe piață. Cert este că HP va oferi această opțiune pentru sistemele sale abia din luna noiembrie.

Pe lângă Chrome, la ce veți mai putea folosi tot acest RAM pe un PC de zi cu zi? Ați putea face un RAM Drive imens în care să țineți acele jocuri care se încarcă precum un melc… de fapt, las melcul în pace, am impresia că l-am tot maltratat cu analogiile în aceste articole.

Și când vă gândiți că era o vreme în care părea că 128GB de RAM era mult… desigur, în acea eră programele aveau tendința să fie ceva mai bine construite, în așa fel încât să nu devoreze resurse ca ultima dihanie. Într-un fel, tehnologia mai puternică a dus la programe mai balonate, care au făcut progresul tehnologic să pară mai puțin impresionant decât este cu adevărat.

[Anandtech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button