PCȘtiri ITTECH

Intel promite că nu va mai avea probleme de producție în viitor

Problemele de producție ale celor de la Intel sunt deja legendare. Din cauza întârzierii constante a linei de producție pentru procesul de 10 nanometri, compania a trebuit să se folosească de cea de 14 nanometri dincolo de capacitatea sa de producție, ducând la probleme mari cu disponibilitatea procesoarelor și a chipset-urilor pentru plăcile de bază. Acele probleme vor continua cel puțin până în această toamnă, așa că vă puteți aștepta ca un procesor Intel ieftin să fie aproape imposibil de găsit.

Există totuși o veste bună. Robert Swan, noul CEO al companiei, promite că Intel nu va mai fi vreodată în situația în care lipsa capacității de producție va avea un impact consumatorilor. Promisiunea ar trebui să bucure în special partenerii de afaceri ai companiei, ce au fost afectați și ei foarte mult de faptul că produsele lor sunt cu vreo patru ani în urmă față de unde ar fi trebuit să fie pe partea de eficiență energetică. Măsurile care au început deja să fie luate pentru ameliorarea situației includ investiția a cam 1.5 miliarde de dolari pentru extinderea liniei de producție pe 14 nanometri, cât și efortul de a o pune la punct pe cea de 10 nanometri. Întârzierea constantă a tehnologiei cu pricina continuă să fie motivul suspectat principal pentru care fostul CEO al companiei, Brian Krzanich, a fost înlăturat de la conducere.

Primele procesoare Intel pe 10 nanometri vor fi lansate las fârșitul acestui an, cele de server vor sosi anul viitor, iar cele de desktop ar mai putea întârzia puțin, conform zvonurilor din ultima vreme.

[Overclock 3D]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button