PCRSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECH

Intel lucrează la un chip de AI cu Facebook și la Project Athena

Intel și Facebook anunță un parteneriat pentru a realiza un nou procesor destinat exclusiv sarcinilor de AI/Machine Learning, ce va fi disponibil în a doua jumătate din acest an.

Este vorba de un procesor menit pentru sarcini de inferență, prin care un algoritm va cotrobăi printr-o bază de date cu lucruri pe care deja le „știe” și va încerca să le folosească la îndeplinirea unor noi operațiuni. Un exemplu dat este etichetarea automată a tuturor prietenilor din fotografiile pe care le publicați pe Facebook. Poate că ideea aceasta vi se pare oarecum înfiorătoare, dar dacă folosiți Facebook știți deja riscurile.

Tot la CES 2019 Intel a mai dezvăluit și ceva numit Project Athena, o inițiativă prin dorește să încurajeze crearea de laptop-uri ce folosesc atât un procesor de AI cât și o conexiune 5G. Criteriile exacte necesare pentru ca un sistem să se califice pentru Project Athena se vor modifica de la un an la altul, fiind introduse trăsături noi cu fiecare revizie. Laptop-urile făcute sub Project Athena se vor încadra în categoria Ultrabook și 2-in-1.

Nu sunt încă detalii despre produse efective care vor face parte din această inițiativă, dar probabil vor sosi informații atunci când apar pe piață procesoarele noi Intel pe 10 nanometri, spre finalul anului.

[The Next Web, Reuters]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button