PCȘtiri ITTECH

Intel progresează în domeniul grafic

Intel a achiziționat Ineda Systems, o companie dezvoltatoare de grafică din Hyderabad, India, pentru o sumă totală nedeclarată. Se spune că afacerea face parte din eforturile producătorului de procesoare de a-și dezvolta propriile tehnologii grafice, astfel încât să poată concura cu cei de la AMD și Nvidia.

The Times of India a raportat că Intel era mai interesat de experiența Ineda Systems decât de produsele sale. Aproximativ 100 de ingineri sunt așteptați să se alăture diviziei grafice Intel după încheierea tranzacției – un aflux semnificativ de noi talente pentru grup.

Compania a răspuns cu următoarea declarație:

Intel a achiziționat resursele de inginerie de la Ineda Systems, furnizor de servicii de siliciu din Hyderabad. Această tranzacție oferă companiei Intel o echipă cu experiență SOC (sistem pe chip) pentru a ajuta la construirea unor plăci video dedicate de clasă mondială.

Ineda Systems a fost fondată în 2011. Crunchbase a anunțat că a obținut 43,3 milioane de dolari de la investitori de renume precum Cisco, Qualcomm și Samsung. Intel probabil fie A) a plătit mai mult, fie B) a auzit că investitorii anteriori ai lui Ineda Systems doreau o modalitate de a ieși din afacere.

Oricum, rezultatul este încă o extindere a echipei grafice discrete a companiei producătoare de procesoare. De asemenea, merită menționat că fondatorul companiei Ineda Systems a lucrat la AMD India, astfel că sângele Advanced Micro Devices începe să curgă puternic în venele Intel. Compania are planuri mari pentru acest segment: a declarat în decembrie 2018 că intenționează să lanseze noi produse atât pentru gameri cât și pentru centre de date cândva în 2020.

Am început să vedem progrese și pe acest front, compania lansând o serie de drivere Linux destinate produselor grafice discrete la începutul acestei luni. Acum are o echipă mai mare pentru a o ajuta să construiască o nouă arhitectură grafică de la zero.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button