Intel va începe producția de procesoare pentru alte companii

Intel navighează prin ape tulburi în ultima vreme, însă cu un nou CEO la cârmă și viziuni diferite pentru viitor, compania pare că vrea să revină în forță. Așadar, a fost lansat un anunț cu numele „Engineering the Future” în care Pat Gelsinger (CEO Intel) anunță că va investi 20 de miliarde de dolari în construcția unor noi fabrici care vor produce chip-uri pentru uz propriu și nu numai. Noile fabrici vor fi localizate în Arizona, Statele Unite ale Americii.
Acest anunț este parte din strategia „IDM 2.0” a celor de la Intel. Această strategie este formată din trei părți: în primul rând, vorbim despre producția proprie care are un rol foarte important în planurile companiei. În al doilea rând, Intel se va folosi de parteneri precum TSMC și Samsung pentru producția externă de chip-uri consumer și enterprise începând cu 2023. Nu în ultimul rând, există și Intel Foundry Services, adică fabricile care vor produce chip-uri pentru clienți ai companiei. Dar cea mai importantă parte este că noile fabrici vor fi plasate în America și Europa, astfel compania capătă un avantaj imens în fața competitorilor precum TSMC.
Intel a găsit soluția prin care să-și salveze imaginea
Eforturile celor de la Intel vin într-o perioadă critică în care este nevoie de ele. Cele 20 de miliarde de dolari vor finanța construirea unor fabrici în incinta campusului Ocotillo din Arizona. Asta înseamnă că producția de procesoare va începe și pe teritoriul Statelor Unite ale Americii fix în perioada în care este nevoie de acestea din cauza crizei de semiconductori. Iar planurile Intel nu se opresc aici, producătorul dorind să-și extindă fabricile în toată lumea, inclusiv în Europa în decursul acestui an. Asta va deschide noi oportunități pentru foarte multe companii și domenii, de la consolele de jocuri până la mașinile electrice și cam orice folosește un procesor pentru a funcționa.
Era și timpul ca Intel să revină în joc, mai ales într-o perioada în care competitorii precum AMD și Apple încep să ofere produse mai bune. Mai mult de atât, compania pierde și pe partea de inovație și tehnologie, astfel competitorii precum TSMC deja au metode de producție mult mai avansate. Pare că tabăra albastră a trecut printr-o restructurare bine-meritată și este gata să recucerească poziția fruntașă. Să vedem și dacă va funcționa.