PC

Intel pregătește uzina Fab 42 pentru 7 nanometri

Intel anunță că se pregătește serios pentru trecerea la 7 nanometri, urmând să echipeze uzina Fab 42 cu echipamentul necesar pentru acest proces tehnologic nou.

Fab 42 a fost construită în anul 2013, având un cost total de 5 miliarde de dolari, însă de atunci uzina stă degeaba, echipamentul necesar pentru a produce procesoare nefiind instalat vreodată. Asta se va remedia în curând, deoarece Intel va investi 7 miliarde de dolari pentru a face cea mai avansată uzină de produs semi-conductoare din industrie.

Compania nu a dat detalii despre ce tehnologie va folosi cu exactitate, iar echiparea propriu-zisă nu va avea loc azi sau mâine. La urma urmei, Intel încă mai trebuie să completeze programul său pilot pentru procesul de 7 nanometri până când va ști cu siguranță care este metoda optimă de a produce hardware. Se așteaptă ca această uzină să genereze cam 10 mii de locuri de muncă, fiind vorba de o clădire masivă și foarte complicată.

Aici vor fi produse atât procesoarele noi Intel de după Cannonlake, cât și o sumedenie de alte soluții pentru diverse industrii.

[Anandtech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

2 comentarii

  1. Daca continuam asa ajungem la 1 nm si daca ajungem acolo va fi excelent 😀 omg

  2. deocamdată suntem doar la 14 nanometri mai întâi trebuie sa apară 10 nanometri si apoi 7.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button