PC

Intel pregătește uzina Fab 42 pentru 7 nanometri

Intel anunță că se pregătește serios pentru trecerea la 7 nanometri, urmând să echipeze uzina Fab 42 cu echipamentul necesar pentru acest proces tehnologic nou.

Fab 42 a fost construită în anul 2013, având un cost total de 5 miliarde de dolari, însă de atunci uzina stă degeaba, echipamentul necesar pentru a produce procesoare nefiind instalat vreodată. Asta se va remedia în curând, deoarece Intel va investi 7 miliarde de dolari pentru a face cea mai avansată uzină de produs semi-conductoare din industrie.

Compania nu a dat detalii despre ce tehnologie va folosi cu exactitate, iar echiparea propriu-zisă nu va avea loc azi sau mâine. La urma urmei, Intel încă mai trebuie să completeze programul său pilot pentru procesul de 7 nanometri până când va ști cu siguranță care este metoda optimă de a produce hardware. Se așteaptă ca această uzină să genereze cam 10 mii de locuri de muncă, fiind vorba de o clădire masivă și foarte complicată.

Aici vor fi produse atât procesoarele noi Intel de după Cannonlake, cât și o sumedenie de alte soluții pentru diverse industrii.

[Anandtech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button