MORE

Intel pregateste un procesor de 5.1GHz

Multi au fost uimiti atunci cand Intel a lansat seria de procesoare Haswell Devil’s Canyon, cu un i7 care functiona ca standard la o frecventa de 4GHz. Eh, acum veti fi uimiti din nou, pentru ca se afla in dezvoltare un procesor care functioneaza la 5.1GHz.

Conform unui nou zvon, cu surse multiple din China, Intel este pe cale sa lanseze un procesor care este capabil sa atinga viteza de 5.1GHz ca standard, fara nevoia de a face overclock.

Partea de uimire intervine atunci cand se ia in considerare ca acesta nu va fi un procesor destinat publicului. Chiar daca ar parea de parca ar fi genul de lucru care s-ar potrivi grozav cu Kaby Lake, vorbim aici despre un procesor Xeon.

In general, procesoarele pentru servere nu ating frecvente atat de mari, deoarece asta duce la multa caldura si mult consum de energie. Vitezele mai mici in general sunt preferabile, munca fiind oricum impartita intre mai multe servere de obicei. Dar in acest caz, seria de procesoare Xeon E5-2600 V4 va avea un model care functioneaza la 5.1GHz, destinat unor anumite sarcini.

TDP-ul acestui procesor quad-core va fi de 165W, ceea ce inseamna ca va necesita racire foarte competenta.

Ultima oara cand a fost vazut pe piata un procesor vandut cu frecventa de 5GHz ca standard a fost la seria FX-9000, a carui TDP trecea de 200W… si care avea tendinta sa arda multe placi de baza cu electrica insuficient de potenta.

[WCCFTech]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close