Știri ITPCTECH

Intel pregătește un procesor cu 22 de nuclee pentru desktop

Și un consum de îți vine să leșini

Când Intel a lansat seria 10000 pentru platforma High-End Desktop Computing, a fost întâmpinat de cam aceeași reacție din partea publicului precum anunțul unui nou film Star Wars. Grozav, super, e bun de ceva? Eh, răspunsul în ambele cazuri pare să fie „cam nu” până acum, dar compania ar plănui să remedieze problema asta.

Conform veștilor care zburdă acum prin industrie și întărite de semne ce s-au ivit la CES 2020(sub forma unor plăci de bază babane), Intel va lansa un procesor cu 22 de nuclee pentru platforma HEDC. Acest procesor ar urma să se numească i9 10990XE, va veni cu 22 de nuclee fizice și 44 de fire de execuție, ar putea atinge 5GHz într-o formă sau alta, iar TDP-ul său va fi cât o casă. Adică, TDP-ul său va fi de 380W.

Pentru a clarifica ceva, nu înseamnă că va consuma 380W. Procesorul i9-10900XE, ce are doar 10 nuclee, se apropie deja de 300W în consum pe cont propriu (nu pentru sistemul întreg, doar procesorul va consuma atât de mult). Dar va avea un TDP (orice ar însemna asta acum pentru Intel, de câțiva ani este un termen de marketing lipsit de valoare informativă pentru aceste procesoare) de 380W.

Consumul său efectiv probabil va fi pe măsura acelei namile de 28 de nuclee prezentată la Computex cu doi ani în urmă, ce necesita un sistem de răcire de un cal putere. Un cal putere, apropo, înseamnă peste 700W. Depinde de cal.

Nu sunt informații despre când ar putea sosi acest procesor. Cert este că un Threadripper cu 24 de nuclee are un TDP de 280W și consumă tot 280W.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button