PC

Intel pregătește suport pentru WiFi și USB 3.1 din chipset

Plăcile de bază în mod normal conțin un chipset mare făcut de Intel sau AMD, iar apoi câteva altele mai mici menite să adauge suport pentru lucruri adiționale, ca WiFi.

Această tradiție se pare că va înceta pentru Intel de la următoarea serie. Conform veștilor care zburdă acum pe internet, chipset-ul din seria 300 va include ca standard suport pentru USB 3.1 și WiFi. Producătorii de plăci de bază Intel nu vor mai trebui să apeleze la Broadcom, Realtek și alte astfel de companii pentru controller-e suplimentare, ceva ce ar putea fi o veste bună pentru cei care fac plăci de bază AMD. La urma urmei, dacă cererea va scade, prețurile ar putea scădea în egală măsură.

Plăcile de bază bazată pe chipset-ul 300 nu vor sosi prea curând, ci cu ocazia lui Canonlake sau ce procesor va sosi în cazul în care Intel amână din nou Canonlake. Cel mai devreme anul viitor pe această vreme ați putea vedea astfel de plăci de bază pe piață.

Posibilitatea de-a avea WiFi ca standard în plăcile de bază ar putea duce la o scădere de cost a modelelor mai high-end. Poate nu una mare, din moment ce tot trebuiesc adăugate antene și toate cele… iar un controller WiFi cred că are un preț de maxim 10 dolari. Dar, cine știe, poate așa mai multe plăci de bază vor avea WiFi ca standard. Probabil nu cele din seria H.

[PCPer]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close