MORE

Intel pregateste SSD-uri XPoint

Anul viitor va fi extrem de interesant pentru segmentul solutiilor de stocare, Intel pregatind sa lanseze primele produse comerciale care se folosesc de noua tehnologie XPoint.

Conform unui document care s-a scurs pe internet, Intel va lansa trei solutii bazate pe XPoint la inceputul anului viitor. Primul din ele este un accelerator de sistem folosind o interfata NVMe, care poate actiona ca un cache ce poate fi benefic pana si pentru un SSD.

Apoi avem SSD-urile din cadrul seriei Brighton Beach, tot pe NVMe, folosind doua benzi de PCI-E 3.0. Iar la un nivel de performanta mai inalt avem Mansion Beach, care foloseste patru benzi de PCI-Express 3.0.

intel octane ssd

Aceste doua solutii sunt menite pentru statii de lucru, asa ca pretul lor nu va fi tocmai accesibil pentru publicul larg, si va continua sa nu fie pentru restul lui 2017, cand este pregatit un refresh pentru Mansion Beach si Carson Beach, care va inlocui Brighton Beach si poate fi montat direct pe o placa de baza. Acestea erau trecute ca ocupand tot segmentul de statii de lucru.

De ce sunt cele XPoint atat de importante? Pentru ca tehnologia aceasta are o viteza potentiala de cam 1000 de ori mai mare fata de NAND, apropiindu-se de viteza pe care o are RAM-ul de sistem.

Intel mai pregateste si SSD-uri normale, bazate pe 3D NAND, care tintesc segmentul mainstream.

[PC Per]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button