PCȘtiri ITTECH

Intel pregătește seria de SSD-uri Optane 800p

Acum ceva vreme Intel a lansat o serie de SSD-uri bazate pe Optane la niște prețuri foarte acceptabile. Din păcate, erau SSD-uri gândite pentru caching, cu o capacitate foarte mică, de 16GB și 32GB. Așa că deși erau rapide nu prea ofereau suficient spațiu pentru a ține pe ele un sistem de operare pe termen lung.

Compania speră să rezolve problema asta cu o nouă serie de SSD-uri Optane, 800p. Noile modele vor avea capacități mult mai mari, de 58 și de 118GB. Tot vor fi gândite înainte de toate pentru caching, dar din cauza dimensiunilor sporite pot fi utilizate și pentru a păstra un sistem de operare, sau măcar pentru stocarea câtorva date nu prea mari.

Fiind mai spre capătul inferior al gamei de produse Optane, Intel nu le dă acestor SSD-uri o cotație prea mare de rezistență, cel puțin nu comparat cu 900p. Totuși, vorbim aici de 200GB scriși zilnic pe parcursul a 5 ani și un total de 182.5TB. Pentru comparație, 900p poate atinge 8.75PB până cedează.

SSD-urile noi din seria 800p nu au încă o dată de lansare precisă sau un preț. Dacă avem noroc, nu vor fi cu mult mai scumpe față de cele de caching existente. La urma urmei, este a doua generație și volumul de producție a crescut.

[Anandtech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button