PC

Intel pregătește procesoare cu 8 nuclee pentru platforma mainstream

Săptămâna trecută și-a făcut apariția pe internet o listare a unui nou chipset pentru plăci de bază Intel, sub forma lui Z390. Iar acum nu vine doar confirmarea că listarea era reală, dar și că va aduce ceva foarte interesant, suport pentru procesoare cu 8 nuclee fizice.

Anunțul vine de la producătorul de calculatoare Eurocom și nu prea încape foarte mult dubiu. Compania urmează să lanseze în a doua jumătate a anului viitor un sistem numit Tornado F5, echipat cu placa o placă de bază ce se folosește de un chipset Z390, care suportă procesoare cu 8 nuclee fizice și 16 virtuale.

Din moment ce Coffee Lake nu include deocamdată un astfel de procesor, foarte probabil vom avea parte de Coffee Lake Refresh sau mai probabil de noul Cannon Lake, din moment ce nu este specificat că noul chipset Z390 va folosi același socket ca Z370.

Trecerea la 8 nuclee fizice este una importantă, reprezentând încă un salt fără precedent pentru Intel, care probabil nu ar fi avut loc dacă procesoarele Ryzen nu se dovedeau a fi atât de populare. Așa că anul viitor va fi o perioadă foarte bună pentru achiziția unui procesor nou, din moment veți avea parte de foarte multe opțiuni pe segmentul high-end și probabil chiar și pe segmentele mai low-end. Dacă nu cumva Intel va adăuga un nou rang de i7 cu 8 nuclee, atunci poate vom avea în cele din urmă acel i3 cu 4 nuclee fizice și hyperthreading.

[Hexus]

 

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button